Știrile Curente

Meteo Horoscop
Se plânge de nereguli în grădiniță
O mamă se plânge că plătește meniul angajaților grădiniței "Mărțișor" din Chișinău, și nu pentru cel al copilului său. Femeia spune că a văzut în repetate rânduri cum diferite persoane pleacă de la lucru cu sacoșe pline cu mâncare. Directorul grădiniței afirmă că nu cunoaște nimic despre aceste nereguli, iar reprezentanții Direcției municipale Educație promit că vor iniția o anchetă. 

Femeia a început să filmeze toată scena, dar când cele două au observat-o, au încercat să-i ia telefonul din mână. 

Nu este pentru prima dată când este martorul unei astfel de situații. 

Femeia spune că din luna decembrie trecut achită cu aproximativ 100 de lei mai mult pentru alimentația copilului, iar acesta vine acasă la fel de flămând ca și înainte.

Părintele mai spune că educatorii colectează câte 100 de lei, pentru așa-numitul fond al grupei, și alți 50 de lei - pentru directoare.

Directoarea grădiniței nu a fost de găsit la serviciu două zile, motivând că a fost la direcție. Contactată telefonic, Lilia Zavadschi ne-a spus că referitor la problemele din grădiniță părintele trebuia să se adreseze la ea, nu la presă. A refuzat să dea explicații și metodistul instituției.

Șeful interimar al Direcției generale Educație, Tineret și Sport ne-a spus că acest caz va fi investigat. 

Costul pentru alimentația copiilor a fost majorat în baza unei decizii a Consiliului Municipal. Astfel, mâncarea pentru o zi costă aproximativ 29 de lei. 

Șeful interimar al direcției a ținut să menționeze că în instituțiile de învățământ sunt interzise colectările de fonduri de către angajați. 
 
09 February 2018 19:20 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. +373 68 302 119, +373 22 991 717