Reprezentanții Chișinăului și regimului de la Tiraspolul au abordat în format 1+1 reluarea furnizării curentului de la Cuciurgan
Politic 2 decembrie 2022, 17:18 | 653

Reprezentanții Chișinăului și ai regimului de la Tiraspolul nu au ajuns astăzi la vreo înțelegere, privind reluarea furnizării curentului de la Centrala de la Cuciurgan. Delegațiile au abordat subiectul în format 1+1. ”Nu avem un răspuns”, a anunțat viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian.

Serebrian a evitat să dea detalii privind discuțiile cu Tiraspolul, care au avut loc la Misiunea OSCE din Chișinău. Serebrian a afirmând doar că o nouă întâlnire este programată pentru sfârșitul anului curent. Centrala de la Cuciurgan a sistat livrările de curent către Republica Moldova după ce Gazprom a redus livrările de gaz. Ulterior, Chișinăul s-a reorientat către piața din România. Grupul venit de la Tiraspol a avut discuții neplăcute cu poliția. Inspectorii de la Chișinău i-au amendat pe șoferii regimului pentru că au parcat neregulamentar în apropierea sediului OSCE, unde s-au desfășurat negocierile.

Opinia ta contează. Comentează!