Volodimir Zelenski a mers în regiunea Donețk, unde se dau cele mai grele lupte
Externe 6 decembrie 2022, 19:56 | 423

Volodimir Zelenski a mers în regiunea Donețk, unde se dau cele mai grele lupte. De Ziua Forțelor Armate ale Ucrainei, marcată astăzi, Zelenski s-a întâlnit cu militarii, care apără independența statului și le-a înmânat premii. Oficialul a vizitat simbolicul oraș Slaviansk, care se află la aproximativ 40 de kilometri de Bahmut, oraș bombardat constant de armata rusă.

Volodimir Zelenski a înregistrat un mesaj video la intrarea în oraşul Slaviansk. Localitatea a fost ocupată în 2014, vreme de câteva luni, de către separatiștii pro-ruși înarmați de Kremlin, înainte de a fi recucerită de ucraineni.

VOLODIMIR ZELENSKI, președintele Ucrainei: "Astăzi suntem în Donbas, în zona acțiunilor militare. Lupta e intensă, prețul e și mai mare. Rămâne ceea ce nu se schimbă, ceea ce e de fier - curajul vostru, determinarea voastră, voința voastră. Invincibilitatea voastră e independența noastră."

Președintele Ucrainei s-a întâlnit cu militari, cărora le-a mulțumit pentru rezistență și forță. Volodimir Zelenski a declarat că este onorat să se afle cu ei în Donbas.

VOLODIMIR ZELENSKI, președintele Ucrainei: "Cred că astăzi aceasta este cea mai dificilă direcție, care apără nu doar estul statului nostru, dar și întreg statul. Dar cu toții înțelegem că în orice direcție, forțelor noastre armate le este dificil."

Totodată, liderul de la Kiev a înmânat militarilor premii de stat și cadouri.

AFP notează că spre deosebire de președintele Rusiei, Vladimir Putin, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a vizitat linia frontului de mai multe ori de când Kremlinul a invadat țara sa, pe 24 februarie.

Opinia ta contează. Comentează!