Domnica Manole a primit răspuns la scrisoarea expediată Parlamentului European
Social 29 mai 2020, 00:11 | 1302

”Orice tip de hărțuire la adresa Curții Constituționale este inacceptabilă”. Precizarea se conține în răspunsul europarlamentarului Siegfried Mureșan oferit la o scrisoare a președintei Curții Constituționale de la Chișinău, Domnica Manole. Aceasta a semnalat recent forurile europene cu privire la situația tensionată din Republica Moldova.

Siegfried Mureșan, deputat în Parlamentul European: (...)Pentru a păstra principiile de bază ale preeminenței dreptului și ale separației puterilor în stat și pentru a i se asigura imparțialitatea, Curtea Constituțională trebuie să nu fie afectată de ingerințele politice, de presiuni și de intimidări. Parlamentul European a reiterat de fiecare dată importanța implementării Acordului de Asociere dintre Moldova și UE în integralitatea sa, inclusiv a valorilor sale esențiale comune, care stau la baza relației noastre. // sursa: constcourt.md

...se arată în scrisoarea semnată de Siegfried Mureșan, președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova. Potrivit recomandărilor Comitetului Parlamentar de Asociere Moldova-UE, sprijinul bugetar și asistența macrofinanciară acordate de Uniunea Europeană vor fi condiționate de implementarea reformelor, asupra cărora s-a convenit anterior în cadrul Agendei de Asociere. Amintim că la data de 6 mai, Domnica Manole a adresat un apel public către Comisia de la Veneția, Parlamentul European, Consiliul Europei și întregul corp diplomatic acreditat în Republica Moldova, în contextul presiunilor exercitate asupra Curții Constituționale. Drept reacție, președintele Comisiei de la Veneția Gianni Buquicchio a declarat că urmărește îndeaproape situația din Republica Moldova. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie