PAS a câștigat în cinci localități, iar candidații BECS, ai Partidului Șor și ai Partidului Democrat în câte una
Politic 22 noiembrie 2021, 19:35 | 1122

Duminică au avut loc alegeri locale noi și în alte 14 localități. În cinci dintre acestea au câștigat candidații Partidului Acțiune și Solidaritate, iar cei ai BECS, ai Partidului Șor și ai Partidului Democrat au câștigat în câte o primărie. Într-o altă localitate s-a impus un candidat independent, iar în cinci localități se va desfășura turul doi.

În aproape toate localitățile, în care duminică s-au desfășurat alegeri locale noi, prezența la vot a fost una scăzută. Doar în satul Hlinaia, raionul Edineț, și în comuna Camenca, raionul Glodeni, s-a atestat o prezență de peste 50 de procente. Cât privește scorurile electorale, Partidul Acțiune și Solidaritate a câștigat din primul tur în satul Ucrainca, raionul Căușeni, în satul Hlinaia, raionul Edineț, în comuna Pîrlița, raionul Fălești, în comuna Camenca, raionul Glodeni și în satul Palanca, raionul Ștefan Vodă.

Iar candidații BECS, ai Partidului Șor și ai Partidului Democrat s-au impus din primul tur în localitățile Ștefănești, raionul Ștefan Vodă, Ișcalău, raionul Fălești și, respectiv, Negurenii Vechi, raionul Ungheni.

În alte cinci localități se va desfășura turul doi al alegerilor locale noi. În trei dintre ele s-au calificat candidați independenți, iar în comuna Cneazevca, raionul Leova, și în satul Bălceana, raionul Hîncești, pentru fotoliul de primar se vor bate reprezentanții PAS-ului cu cel al BECS și, respectiv, al Platformei DA.

Opinia ta contează. Comentează!