Festivalul internațional de film de la Toronto a început cu proiectarea filmului "The Boy and the Heron"
Monden 8 septembrie 2023, 21:33 | 835

Festivalul internațional de film de la Toronto, TIFF, a început cu proiectarea filmului "The Boy and the Heron", cel mai recent al maestrului japonez al animației, Hayao Miyazaki. Cea de-a 48-a ediție a celui mai mare festival de film din America de Nord este în acest an lipsit de obișnuitele sale covoare roșii, pline de vedete, din cauza celor două greve care a pus pe stop industria de la Hollywood, scrie AFP.

JUNICHI NISHIOKA, executiv Studio Ghibli: "Suntem foarte onorați și fericiți că filmul lui Miyazaki, care a făcut un film foarte îndrăzneț, a fost ales pentru a deschide festivalul și că este un film de animație, care deschide festivalul."

"The Boy and the Heron" este primul lungmetraj regizat de Hayao Miyazaki după un deceniu.

Miyazaki, în vârstă de 82 de ani, nu a reușit să ajungă în Canada. Unul dintre cei mai mari regizori de animație din Japonia, Hayao Miyazaki are o carieră de peste 50 de ani și este dublu câștigător al premiului Oscar.

La Festival a venit Duncan Crabtree-Ireland, cel care negociază în numele celor 160 de mii de actori de film și TV, care aparțin Screen Actors Guild, și sunt în grevă, nemulțumiți de salariu și alte condiții de muncă.

DUNCAN CRABTREE-IRELAND, director executiv național și negociator șef pentru sindicatul actorilor SAG-AFTRA: "Vrem să ne arătăm sprijinul pentru festivalurile de film în general, TIFF în special, și să ne asigurăm că membrii noștri care sunt aici, promovează proiecte care au autorizat un acord interimar din partea sindicatului, că știu că este în regulă să fie aici și că îi încurajăm să facă asta. De fapt, ajută la depunerea efortului de grevă, ajută la lupta pe care o avem, pentru ca aceste proiecte, care au semnat acordul nostru, să fie promovate și să aibă succes. De asta suntem aici."

TIFF va dura timp de 11 zile. Fondat în 1976, Festivalul internațional de film de la Toronto este acum unul dintre cele mai mari și mai prestigioase evenimente de acest gen din lume.

Opinia ta contează. Comentează!