Partidul Șor a depus lista candidaților
Politic 27 decembrie 2018, 20:03 | 3420

Primarul orașului Orhei, Ilan Șor, condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare în dosarul fraudei bancare, va candida pentru parlamentarele din februarie și este convins că va învinge. Formațiunea acestuia a depus azi la Comisia Electorală Centrală lista candidaților pentru circumscripția națională. Pe prima poziție este Șor, urmat de vicepreședinta partidului, Marina Tauber, și de șeful companiei care administrează Aeroportul Internațional Chișinău, Petru Jardan. Înainte de asta, toți au primit certificate de integritate.

În fața Palatului Republicii s-au adunat mai mulți simpatizanți ai Partidului Șor, care aveau drapele, fulare și căciuli cu logo-ul formațiunii.

Primul a fost înregistrat primarul Orheiului, Ilan Șor, urmat de șefa administrației locale din comuna Jora de Mijloc, același raion, Marina Tauber, precum și de alți candidați ai partidului, 51 la număr.

Întrebat despre dosarul penal privind jaful din sistemul bancar, Ilan Șor a declarat următoarele...

Ilan Șor a mers și în mijlocul susținătorilor săi, însoțit de garda de corp.

Ilan Șor a mers și în mijlocul susținătorilor săi, însoțit de garda de corp.

Amintim că Ilan Șor a fost condamnat de o instanță de fond la 7 ani și jumătate de închisoare în dosarul jafului din sistemul bancar, dar se află în libertate până la pronunțarea unei decizii finale în acest caz. În prezent, procesul se desfășoară la Curtea de Apel Cahul, dar din luna mai și până acum, au avut loc doar două ședințe, mai multe fiind amânate. Precedenta, care urma să se desfășoare pe 17 decembrie, a fost reprogramată pentru 21 ianuarie 2019. Și vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, este menționată în raportul Kroll privind frauda bancară din Republica Moldova, dar, ca și șeful său de formațiune politică, se declară nevinovată.

Opinia ta contează. Comentează!