Jurnalul Sportiv, 26 Iulie
Sport 26 iulie 2021, 21:45 | 806

Echipa de baschet a Franţei a reuşit o autentică performanţă, învingând cu 93-76 selecţionata Statelor Unite, marea favorită la aurul olimpic, în meciul de debut din grupa A de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. SUA era neînvinsă la baschet masculin de la Jocurile Olimpice din 2004 încoace. La Jocurile Olimpice de la Atena, americanii au cedat în semifinale în fața Argentinei. Recordul de victorii până în acest moment era de 24 de meciuri. Pentru americani, cel mai bun marcator a fost Jrue Holiday, cu 18 pct, proapăt campion al NBA cu Milwaukee Bucks.

Moldova a făcut senzație la prima etapă a Campionatului European de rugby plajă, găzduită de Arena din parcul ”La Izvor”. Naționala masculină a eliminat în mod surprinzător Rusia în semifinale, scor 5-4, iar în ultimul act a pierdut la limită în fața Croației cu 5-6. Pe podium s-a clasat și selecționata feminină, care s-a ales cu medalia de bronz după 4-3 cu Croația. Învingătoare a devenit echipa Rusiei.

Momiji Nishiya a câștigat medalia de aur în proba de skateboarding de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sportiva japoneză a devenit, astfel, prima campioană a olimpică la această disciplină sportivă, introdusă odată cu ediția din acest an a Jocurilor Olimpice. Primul podium olimpic în proba de skateboarding a fost completat de brazilianca Rayssa Leal, de asemenea de 13 ani, și de nipona Funa Nakayama, 16 ani. Momiji Nishiya a scris istorie la Tokyo la doar 13 ani și 330 de zile, însă nu este cea mai tânără campioană olimpică din istorie. Recordul este deținut în continuare de americanca Marjorie Gestring, cea care a câștigat aurul olimpic în 1936, la Berlin, în proba de sărituri în apă, la doar 13 ani și 267 de zile.

Franck Kessie vrea să fie tratat ca Zlatan Ibrahimovic! Contractul acestuiae va expira anul următor, iar oficialii celor de la AC Milan negociază din greu cu agentul fotbalistului pentru prelungirea înțelegerii. Deși a fost ofertat de mai multe cluburi din Europa, Kessie i-a asigurat pe milanezi că nu vrea să părăsească formația antrenată de Stefano Pioli, dar pretențiile mijlocașului au crescut. Pentru a semna un nou contract cu AC Milan, Kessie a cerut o mărire semnificativă de salariu. Fotbalistul vrea un salariu egal cu cel al lui Zlatan Ibrahimovic. Suedezul încasează de la AC Milan un salariu de șapte milioane de euro pe sezon, în timp ce Kessie primește doar 4,5 milioane de euro.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie