Procurorii l-au informat pe Dodon despre aplicarea sechestrului pe mai multe bunuri, care îi aparțin
Justiţie 24 iunie 2022, 15:25 | 1210

Igor Dodon a fost citat azi la Procuratura Anticorupție, unde i-a fost transmisă decizia procurorilor de a-i aplica sechestru pe o serie de bunuri, care ar avea legătură cu dosarul în care este vizat. Dodon a numit decizia procurorilor drept „teatru propagandistic”.

MARIANA CHERPEC, procuror responsabil de comunicarea cu mass-media: "Terenul și casa individuală, amplasată în municipiul Chișinău, în care locuiește fostul președinte cu familia sa, terenuri și construcții, situate în extravilanul satului Sadova, raionul Călărași, deținute prin intermediul unor persoane interpuse, apropiate fostului șef de stat, care au calitatea de complici la săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită, patru terenuri și 6 construcții amplasate în satul Molovata, raionul Dubăsari, deținute prin intermediul unui complice al acestuia, deținut la moment în arest preventiv, și patru automobile, deținute prin intermediul unei persoane terțe interpuse."

Igor Dodon a comentat decizia procurorilor ca fiind „un teatru propagandistic”.

IGOR DODON, ex-președinte al Republicii Moldova: "Procurorii aserviți politic au înțeles că dacă dosarul intentat împotriva mea nu are succes juridic, atunci trebuie de făcut jocuri și gesturi propagandistice. Iar un element al acestui teatru propagandistic este să fie pus sechestru pe un șir de bunuri de-ale mele și ale rudelor, inclusiv pe active pe care nu le am în proprietate. Scopul puterii și al echipei de procurori subordonați politic este evident – să prelungească telenovela dosarului Dodon, ca lumea să aibă ce discuta și să dea uitării pentru câteva zile sărăcia și haosul din țară."

Marți, 21 iunie, Judecătoria Ciocana a acceptat demersul procurorilor anticorupție și i-a prelungit lui Igor Dodon măsura de arest preventiv la domiciliu pentru încă 30 de zile. Fostul șef de stat este cercetat penal într-un dosar pornit pe patru capete de acuzare. Este vorba de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală.

Opinia ta contează. Comentează!