„BÂLCI” parlamentar la ultima ședință
Politic 29 iulie 2022, 15:43 | 14200

Puterea și opoziția și-au împărțit din nou astăzi replici acide. Comunistul Vladimir Voronin a fost numit „tatăl mafiei”. Replica a venit din partea președintelui Parlamentului, Igor Grosu, după ce socialistul Corneliu Furculiță a încercat să-l laude pe Voronin că în perioada mandatului său au fost încarcerați toți hoții în lege. Polemica a izbucnit după ce opoziția pro-rusă a fost întrebată ce crede despre invazia Rusiei asupra Ucrainei.

RADU MARIAN, deputat PAS: "De cinci luni, de când a început războiul din Ucraina, dumneavoastră nu v-ați expus pe această invazie a Rusiei în țara vecină, de aia noi vrem să auzim, este important și pentru cetățeni să audă și poziția dumneavoastră, dacă susțineți sau condamnați?"

VLADIMIR VORONIN, deputat BCS: "Aș sugera ca autorul acestei propuneri să numească țările europene, care au condamnat această agresiune."

IGOR GROSU, președintele Parlamentului: "De la un bărbat al neamului și pretins general, îmi închipuiam că va da o aprecieri, dar mă rog, asta e tot ce a rămas din general."

Socialistul, Corneliu Furculiță i-a luat apărarea colegului său de bloc.

CORNELIU FURCULIȚĂ, deputat BCS: "Eu o să țin minte și voi tot o să țineți minte momentul când până a veni dumnealui în calitate de președinte și noi, și agenții economici, mulți mergeam pentru hotărârea unor întrebări la așa numiții oameni în lege și primeam mai des refuzuri și ne trimiteau la hoții în lege. Vreau să-i spun mulțumesc, pentru că nu am avut posibilitate să-i spun mulțumesc pentru că s-a răfuit cu toți acei hoți în lege. Și după aceasta toate întrebările le rezolvau oamenii legii."

IGOR GROSU, președintele Parlamentului: "Stimate coleg, eu vreau să vă spun că după aia era un banc în țara Republica Moldova, muncea numai unul în țara asta. Numai unul muncea, numai Oleg, săracul muncea și să nu intrăm în polemici, ce pleiadă de specimene a adus stimatul coleg în politică ne concentrăm, ne concentrăm, toți bandiții ia adus în politică. O să intre în istorie ca tatăl mafiei."

Deputații s-au întrunit astăzi în ultima ședință din sesiunea primăvară-vară a Parlamentului.

Opinia ta contează. Comentează!