Jurnalul orei 15, 6 Iunie
Jurnalul orei 15:00 6 iunie 2023, 15:49 | 761

Prezentat de Călin Jucovschi

Moscova a aruncat în aer, în această dimineață, barajul hidrocentralei Nova Kakhovka din Ucraina, care alimentează cu apă centrala nucleară Zaporojie. ”Rusia va răspunde pentru actul terorist”, a reacționat Volodimir Zelenski și a convocat de urgență Consiliul Național de Securitate și Apărare. De partea cealaltă, Kremlinul acuză Kievul pentru explozie. Până la această oră, autoritățile ucrainene au evacuat o mie de oameni. Guvernul de la Chișinău afirmă că Rusia va trebui să dea socoteală pentru distrugerea deliberată a barajului din Kakhovka.

Statele Unite au impus sancțiuni împotriva unui grup din șapte persoane afiliate serviciilor secrete ruse. Cei vizați erau implicați într-un plan de destabilizare a situației din Republica Moldova. Toate proprietățile, pe care le au cei șapte în Statele Unite, sunt blocate. Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău a salutat această decizie.

A început examinarea probelor în dosarul controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, care este bănuit că ar fi încercat să corupă ofițeri ai detașamentului Pantera în timp ce se afla în detenție. În ședința de astăzi, procurorul de caz a dat citire procesului verbal în care au fost descifrate convorbirile lui Platon cu ofițerii de la Pantera. Acest dosar a fost trimis la rejudecare în instanța de fond acum trei ani, prin decizia Curții de Apel Chișinău.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie