Judecata incidentului fatal de la întreprinderea avicolă din satul Floreni, unde a murit un om, a fost iarăși reprogramată
Justiţie 9 decembrie 2022, 16:35 | 932

Judecata incidentului fatal de la întreprinderea avicolă din satul Floreni, unde a murit un om, a fost iarăși reprogramată. Ședința a fost amânată pentru ziua de luni, 12 decembrie, la cererea juristului companiei avicole, care s-a dovedit a fi nepregătit pentru pledoarie. Avocatul succesorului părții vătămate, Daniela Mârza, crede că tragerea de timp se face cu bună știință.

DANIELA MÂRZA avocat: "Cu părere de rău, pe cauza dată avem vreo șapte ședințe dintre care patru au fost amânate de către pârât. La bază au stat niște motive irelevante și neîntemeiate. Astăzi s-au solicitat, de asemenea, încasarea în afara de suma indemnizației și a prejudiciului moral, încasarea dobânzii de întârziere și sumei conform inflației datorită situației economice."

Este vorba de examinarea solicitării de încasare a indemnizației unice de deces și a prejudiciului moral în cazul bărbatului decedat acum un an, la locul de muncă. Administrația companiei avicole nu s-a prezentat în ședință nici de această dată.

DANIELA MÂRZA avocat: "Administratoarea are calitate de intervenient, dar nu s-a prezentat nici ea, nici avocatul. Două ședințe au fost amânate și de dumnealor. Prima dată, pe motiv că era perioada estivală și nu putea să-și contacteze un avocat. Aici se vede atitudinea neglijentă a administrației întreprinderi unde a activat Ghenadie Țurcan, față de toată situația care s-a produs."

Mama victimei rămâne cu speranța că judecătorii vor lua o decizie corectă.

Tragedia s-a produs pe 26 noiembrie trecut, la întreprinderea avicolă din satul Floreni. Un bărbat de 44 de ani a fost tras într-un agregat de transportare, de tip spirală, în timp ce lucra într-o încăpere a întreprinderii. De atunci, fiica lui nu a primit nimic din partea companiei. Singurul ajutor financiar oferit familiei a fost de 50 de mii de lei pentru înmormântarea bărbatului.

Opinia ta contează. Comentează!