Un potop s-a abătut peste cea mai bogată și mai populată provincie din China
Externe 22 aprilie 2024, 20:25 | 278

Un potop s-a abătut peste cea mai bogată și mai populată provincie din China. Unsprezece oameni au fost dați dispăruți, iar aproape 100 de mii au fost evacuați din calea apelor. De joi, regiunea este lovită de ploi torențiale și vijelii. Apele scăpate de sub control au dus la revărsarea râurilor și lacurilor în provincia Guangdong, din sud-estul Chinei, vecină cu Hong Kong și Macao.

Provincia Guangdong, cea mai prosperă şi cu cea mai mare populaţie din China, este afectată de cinci zile de ploi torențiale, care au crescut nivelul apelor și au adus temeri că ar putea urma „inundaţiile secolului” în această zonă. În afară de cei 11 oameni dispăruți, peste 82 de mii de persoane din provincie au fost evacuate, majoritatea din oraşul Qingyuan, la circa 60 kilometri de capitala regională, Guangzhou.

LI NING, șeful serviciul sanitar al regiunii Dingnan: "Noi curățim gurile de canalizare înfundate una câte una pentru a ne asigura că apa de ploaie poate să se scurgă rapid. De asemenea, intensificăm patrulele pe principalele străzi."

Sunt așteptate în continuare furtuni violente, cu precipitaţii puternice inclusiv în metropola Shenzen, învecinată cu Hong Kong şi sediul a numeroase companii tehnologice. Intemperiile din ultimele zile au provocat, de asemenea, alunecări de teren în zonele montane. Ploile torențiale sunt frecvente în sudul Chinei, mai ales vara. China se confruntă însă în ultimele luni cu fenomene meteorologice extreme, exacerbate de schimbările climatice.

Opinia ta contează. Comentează!