Jurnalul orei 15, 19 Iulie
Jurnalul orei 15:00 19 iulie 2021, 16:34 | 1182

Prezentat de Eugenia Apostu

Comisia Electorală Centrală a validat rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. În total la votare au participat 1.480.965 de alegători. Rata de participare la vot a fost de 52,30 la sută, ceea ce înseamnă mai mult de 1/3 din numărul de persoane înscrise în listele electorale. Prin urmare, CEC a considerat valabile alegerile.

Veaceslav Platon se află la Praga. Controversatul om de afaceri, achitat recent în dosarul fraudei bancare, a zburat de urgență, ne-a spus Ion Crețu, avocatul lui Platon. Procuratura a emis un comunicat, în care menționează că Platon are ”undă verde la călătorii”. Potrivit surselor Jurnal TV, Veaceslav Platon ar urma să solicite azil politic în Marea Britanie, fapt pe care avocatul lui Platon nu l-a confirmat.

Anul trecut, în plină criză economică și pandemică, patru misiuni diplomatice ale Republicii Moldova au procurat cinci mașini de lux, în valoare de 3,6 milioane de lei. Informațiile au fost prezentate astăzi de Curtea de Conturi, care a examinat raportul de audit al conformității achizițiilor realizate de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene în perioada 2019-2020. Curtea de Conturi a constatat că, în cazul a trei automobile, ambasadele au plătit banii în avans, iar cel puțin o mașină așa și nu a mai ajuns la destinație.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie