Jurnalul orei 19, 2 Februarie
Jurnalul orei 19:00 2 februarie 2023, 20:12 | 870

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

Starea de urgență în Republica Moldova a fost prelungită de Parlament cu încă 60 de zile, dar decizia s-a lăsat cu scandal. Comuniștii și socialiștii au părăsit sala, însă nu înainte de a bloca tribuna centrală. S-a dat în spectacol și deputatul Partidului Șor Marina Tauber.

Deconectarea blocului administrativ al „Apă Canal Chișinău” de la curent, din cauza datoriilor, s-a transformat într-un ping-pong între autoritățile locale și cele centrale.

Reacție dură a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău la afirmațiile ministrului rus de Externe care a declarat că Occidentul „a pus ochii” pe Republica Moldova pentru a o transforma în „următoarea Ucraină”. ”Afirmațiile fac parte din retorica amenințătoare deja bine cunoscută a diplomației ruse”, declară MAEIE.

Uniunea Europeană intenţionează să finalizeze un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, până pe 24 februarie, când se împlineşte un an de la declanşarea invaziei ruse împotriva Ucrainei. Despre aceasta a vorbit la Kiev şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie