„Stop Fals”, Aplicație pe telefon
IT şi Ştiinţă 22 ianuarie 2019, 17:39 | 3266

Știrile false, care apar în spațiul public, pot fi denunțate acum pe o aplicație disponibilă pe telefon, numită „Stop Fals”. Totodată, dacă o descărcați, aceasta va trimite de fiecare o notificare în formă de alertă, când pe portalul stopfals.md va fi publicată dezmințirea unei știri false.

Aplicația a fost lansată de Centrul de Expertiză Europeană, Europuls. Este o organizație neguvernamentală, constituită de un grup de experți români în afaceri europene, la Bruxelles, și de Asociația Presei Independente din Republica Moldova.

Expertul Elena Gozun a explicat de ce a fost aleasă Republica Moldova pentru asemenea aplicație.

Aplicația este disponibilă în Apple Store și Google Play. Aceasta propune utilizatorului un format bilingv: rusă și română, și structurează informația în 3 tab-uri diferite, pentru a facilita navigarea numeroaselor articole. Aplicația este parte a proiectului „Tot ce ai vrut să știi despre fenomenul știrilor false, dar ți-a fost frică să întrebi”, implementat de Europuls și finanțat de Black Sea Trust Fund, un proiect al Fondului German Marshall din Statele Unite.

Opinia ta contează. Comentează!