Jurnalul orei 17, 16 Aprilie
Jurnalul orei 17:00 16 aprilie 2024, 21:32 | 480

Prezentat de Vasile Luchianu

Viceprimarii municipiului Chișinău și unii șefi de direcție riscă să fie suspendați din funcție și sancționați. Centrul Național Anticorupție a trimis în instanță dosarul privind depășirea atribuțiilor de serviciu, în care sunt vizați angajații Primăriei. Aceștia neagă acuzațiile și spun că își vor apăra drepturile în procese de judecată.

Trupa Teatrului „Mihai Eminescu” a revenit acasă dintr-un turneu în zece orașe de pe vechiul continent. Piesa de rezistență a Festivalului internațional „Mărțișor în toată lumea” a fost spectacolul „Steaua fără nume”. S-a jucat pentru un public flămând de limbă română, mărturisesc actorii din Chișinău.

Mii de georgieni au protestat luni seară în stradă, iar parlamentarii s-au luat la bătaie în forul legislativ după ce partidul de guvernământ a dat undă verde unui proiect le lege creat după model rusesc privind așa-zișii „agenţii străini”. Criticii georgieni ai proiectului de lege spun că acesta este făcut după modelul legislației de la Kremlin și are drept scop reprimarea disidenței, așa cum s-a întâmplat în Rusia lui Putin.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie