Procurorul Mirandolina Sușițcaia, cercetată penal pentru îmbogățire ilicită și abuz în serviciu, scapă din nou de suspendare din funcție
Justiţie 15 noiembrie 2023, 20:54 | 721

Procurorul Mirandolina Sușițcaia, cercetată pentru îmbogățire ilicită și abuz în serviciu, scapă din nou de suspendare din funcție. Unul dintre membrii Consiliului Superior al Procurorilor s-a retras de la ședință, declarând că examinarea demersului nu este posibilă. Avocatul procurorului a cerut același lucru, invocând prezența, la aceeași oră, într-o ședință de judecată. Subiectul va fi abordat vineri, 17 noiembrie.

CONSTANTIN ȘUȘU, membru CSP: "Voi încerca să mă conectez online pentru următoarele subiecte. Nu văd însă posibilă examinarea demersului de suspendare în cauza doamnei procuror Sușițcaia. Am fost desemnat raportor pe pe acest caz și nu cred că voi putea de la distanță să asigur o examinare pe potrivă a acestui demers."

O cerere de întrerupere a examinării demersului a fost recepționată de președintele CSP, Angela Motuzoc, de la avocatul Mirandolinei Sușițcaia, Adrian Crețu.

ANGELA MOTUZOC, președintele CSP: "Prin prezenta solicit întreruperea examinării cu privire la chestiunea de suspendare din funcție a clientei mele. La ora 14:00 sunt antrenat într-o ședința la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, într-o cauză penală cu șapte inculpați."

Examinarea demersului privind suspendarea din funcție a Mirandolinei Suşiţcaia, cercetată penal pentru îmbogățire ilicită și abuz în serviciu, a fost amânată de nenumărate ori. Demersul a fost formulat încă de fostul procuror general interimar, Dumitru Robu. Acesta a solicitat măsura pe durata desfășurării urmăririi penale.

Mirandolina Sușițcaia a intrat în vizorul oamenilor legii în urma anchetelor Centrului de Investigații Jurnalistice, care a deconspirat implicarea procurorului în dosarul Laundromat și legăturile cu controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon. În 2021, Mirandolina Suşiţcaia a fost delegată din Procuratura Anticorupție într-o altă instituție. Procurorului i-au fost retrase din gestiune dosarele în care figurează Veaceslav Platon, inclusiv dosarul ”Laundromatul rusesc”.

Opinia ta contează. Comentează!