Proiectul "Photovoice" - un alt mod de implicare a cetățenilor
Advertorial 23 septembrie 2020, 18:25 | 1417

Schimbarea comunității începe de la...fiecare-n parte. Un rol determinant în acest proces îl au organizațiile societății civile ce monitorizarea transparența activității instituțiilor publice, responsabilizându-le astfel. Acum, prin intermediul programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer, organizațiile societății civile care activează în toate regiunile țării pot contribui cu succes la dezvoltarea și promovarea principiilor bunei guvernări. Organizația CASMED este unul dintre beneficiarii acestui program și implementează un proiect inovativ pentru tara - Photovoice, in cadrul caruia cetatenii depisteaza problemele localitatii sale prin fotografierea acestora.

Cele mai reușite fotografii au fost selectate, iar o serie de nevoi - rezolvate! Una dintre acestea a fost construcția unei stații de așteptare în satul Viișoara.

Pentru perioada anilor 2019-2021 au fost alocate granturi în valoare de circa 3 milioane de euro Organizațiilor Societății Civile.

Opinia ta contează. Comentează!