Patrula Jurnal TV, 6 August

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Cel de-al 18-lea contingent al Armatei Naționale și-a încheiat misiunea de menținere a păcii în Kosovo și a revenit acasă./ Grupul format din 41 de militari a fost întâmpinat de către oficialii de la Chișinău, care le-au înmânat militarilor distincții pentru curaj. Cea mai grea provocare a fost dorul de familie, ne-au mărturisit unii ofițeri.

Mai mulți membri ai fostului Partid Democrat ar fi efectuat o vizită în Turcia, unde s-au întâlnit cu fostul lider al formațiunii, Vladimir Plahotniuc. Evenimentul a avut loc în urmă cu jumătate de an, se arată într-o investigație a portalului ”Nordnews”. Discuțiile cu Plahotniuc, la care au mers foști deputați PD, unii președinți de raion și primari, s-au axat pe un nou proiect politic. Potrivit jurnaliștilor de la ”Nordnews”, este vorba de Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, condus de către fostul premier Ion Chicu.

Ofițerii Centrului Național Anticorupție l-au reținut săptămâna aceasta pe un consilier raional Ocnița în timp ce voia să-i transmită primarului orașului Ocnița 30 de mii de dolari. Membru al PSRM, acesta era rugat să părăsească formațiunea și să adere la Partidul ”Renaștere”, presupus afiliat fugarului Ilan Șor. Ofițerii CNA au descins la două dintre sediile acestui partid, din Chișinău și Ocnița. Totodată, ei au interceptat o discuție între consilierul din Ocnița și primarul orașului. Acesta din urmă nu a fost de găsit să ne comenteze situația.

Opinia ta contează. Comentează!