Procurorii au descins cu 20 de percheziții la Bălți și Soroca într-un dosar penal pornit pentru trafic de droguri
Justiţie 1 septembrie 2022, 20:16 | 406

Trei bărbați au fost reținuți la finalul unor percheziții, într-un dosar de trafic de droguri în penitenciarele din municipiul Bălți și orașul Soroca. Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, este vorba de 20 percheziții desfășurate de către ofițerii Inspectoratului Național de Investigații de comun cu PCCOCS, oficiul Nord. Și în capitală au fost reținuți trei tineri pentru distribuirea substanțelor narcotice.

Percheziții au avut loc la domiciliile bănuiților, cât și în Penitenciarul din Soroca, la o autoritate criminală, care coordona transmiterea în penitenciare a drogurilor și a altor bunuri interzise. De la persoanele bănuite de livrarea drogurilor în penitenciare au fost ridicate 60 de pastile Ecstasy și un pahar de cânepă, care urmau să fie introduse în penitenciare, peste zece cartele telefonice și cartele bancare, precum și telefoane mobile folosite la comiterea infracțiunilor. Au fost reținuți trei bărbați din Bălți și Soroca cu vârste cuprinse între 21 și 29 ani, care au fost anterior judecați – unul dintre ei inclusiv pentru trafic de droguri. Unul dintre bănuiți a fost reținut în flagrant cu zece pastile Ecstasy și cânepă. Toți trei se află în arest preventiv pentru 30 de zile.

Într-un alt caz, trei persoane cu vârste cuprinse între 19 și 27 de ani au fost reținute în sectoarele Râșcani și Buiucani de către polițiștii capitalei. Oamenii legii au depistat asupra lor mai multe pachețele zip-lock și un pachet de polietilenă în care se afla o substanță albă specifică drogului. În cadrul procesului de documentare, polițiștii au constatat că tinerii activau în calitate de curieri. Aceștia și-au recunoscut vina și au declarat că au vrut să câștige niște bani.

Potrivit polițiștilor, aceștia plasau în ascunzișuri drogurile, care ulterior erau ridicate de către potențialii cumpărători. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la 1 la 6 ani de închisoare.

Opinia ta contează. Comentează!