Deputații BCS au boicotat astăzi ședința extraordinară a Parlamentului
Politic 21 ianuarie 2022, 15:41 | 629

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au boicotat astăzi ședința extraordinară a Parlamentului. Aceștia au declarat că nu sunt de acord cu includerea în ordinea de zi a mai multor subiecte și au plecat. Deputații puterii cred însă că adevăratul motiv al comuniștilor și socialiștilor este altul.

VASILE ȘOIMARU, deputat PAS: "Nu văd niciun comunist în sală. Azi din câte știm sunt 98 de ani de la moartea lui Lenin. Dacă ei au plecat cumva la Moldexpo, vă rog frumos trimiteți o salvare acolo. Noi avem nevoie de ei."

IGOR GROSU, președintele Parlamentului: "În ipoteză dumneavoastră nu ați greșit. Ei chiar mă grăbeau să încep mai repede ședința Parlamentului ca să se bifeze că au participat la începutul ședinței și după asta să se ducă cu garoafele. Fiecare cu prioritățile lui."

Opoziția afirmă că va ataca la Curtea Constituțională mai multe proiecte, inclusiv cel privind instituirea stării de urgență pentru următoarele 60 de zile.

VLAD BATRÂNCEA, deputat BCS: "Pe durata de 60 de zile se introduce un regim în cadrul căruia Guvernul și Comisia pentru Situații Excepționale vor să înlocuiască Parlamentul și alte structuri și instituții constituționale. În această situație fracțiunea noastră părăsește ședința Parlamentului și se adresează către Curtea Constituțională. Mulțumesc."

IGOR GROSU, președintele Parlamentului: "Dacă erați sinceri, spuneați că vă duceți și voi la monumentul lui Lenin. Eu înțelegeam, făceam și o pauză. Dar ”vojdiul” e mai important. Cumpărați flori și transmiteți-i salutări."

Parlamentul a aprobat joi, 20 ianuarie, declararea stării de urgență în Republica Moldova pentru 60 de zile. Decizia a fost luată după ce Gazprom a înștiințat Moldovagaz că va sista livrările de gaze naturale, dacă Guvernul de la Chișinău nu va fi achitată datoria curentă. Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și Partidul Șor nu a susținut proiectul.

Opinia ta contează. Comentează!