Jurnalul orei 15, 24 Martie
Jurnalul orei 15:00 24 martie 2023, 15:48 | 520

Prezentat de Eugenia Apostu

Comitetul parlamentar de asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova a adoptat ieri, la Bruxelles, o declarație în care solicită începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la blocul comunitar ”până la finalul anului, după îndeplinirea celor nouă recomandări transmise de Comisia Europeană”. Membrii comitetului au solicitat și crearea unui regim special de sancțiuni pentru oligarhii pro-ruși, care provoacă destabilizări în Republica Moldova, a precizat europarlamentarul român Siegfried Mureșan.

Noi cursuri în universități, motivarea profesorilor și accent pe digitalizare. Ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală a anunțat planurile și proiectele în domeniul educației pentru următorii ani. Potrivit funcționarului, instituția are acum cinci priorități de bază.

Peste opt mii de refugiați ucraineni, stabiliți în Republica Moldova, au beneficiat de la începutul războiului ruso-ucrainean de consiliere juridică, psihologică și socială. Serviciile au fost oferite în cadrul proiectului ”Oameni implicați. Comunități solidare”, implementat de Centrul de Drept al Femeilor. Astăzi, echipa proiectului a făcut un bilanț și le-a mulțumit celor, care îi ajută pe refugiați.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie