Jurnalul orei 17, 22 Noiembrie
Jurnalul orei 17:00 22 noiembrie 2022, 18:36 | 870

Prezentat de Vasile Luchianu

60 de blocuri, cinci grădinițe, opt școli, patru instituții medicale, nouă case particulare și cinci întreprinderi au rămas fără căldură, în urma unei avarii dintr-o subterană din sectorul Râșcani! Termoelectrica anunță că lucrările de reparație urmează să fie finalizate pe parcursul zilei de astăzi.

Livrările de gaze naturale furnizate de Gazprom către Republica Moldova vor fi reduse cu peste 56%, începând cu 1 decembrie. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat al Ministerului Infrastructurii, Constantin Borosan, iar informația a fost confirmată ulterior și de șeful Moldovagaz, Vadim Ceban. Reprezentanții guvernării spun că ne confruntăm cu un nou episod al șantajului energetic rus, dar promit că „vom ieși din această iarnă mult mai puternici”.

România preconizează să ofere Republicii Moldova, până la finalul anului, 25 de milioane de euro. Asta ar fi primă tranșă, sub formă de credit nerambursabil, din pachetul de asistență de 100 de milioane de euro, a anunțat ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, la Conferința de la Paris a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova. Detalii privind fondurile adunate aseară la Paris vor fi publicate în următoarele zile, a precizat ministrul de externe de la Chișinău, Nicu Popescu.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie