Primarul Ion Ceban i-a cerut viceprimarului Victor Chironda să demisioneze
Politic 22 iunie 2021, 20:11 | 822

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, i-a cerut viceprimarului Victor Chironda să demisioneze, după ce acesta a solicitat anchetarea arhitectului-șef al Primăriei, Svetlana Dogotaru, pentru că ar fi încercat să autorizeze demolarea hotelului „Național”. Ceban prezintă însă o altă versiune. În cadrul unei conferințe de presă, edilul a amenințat că-l va demite pe Chironda, deoarece nu-și îndeplinește bine munca și „murdărește” primăria și echipa.

Ion Ceban susține că majoritatea proiectelor inițiate de Chironda, responsabil de problemele de arhitectură ale capitalei, sunt în întârziere. El l-a amenințat pe Chironda că-l va demite dacă nu va pleca de bună voie.

ION CEBAN, primar de Chișinău: "Se ocupă acum cu victimizarea. Amintesc că nu cetățenii l-au ales în funcție, dar eu l-am numit, deși mulți mi-au spus că este o persoană care-ți poate băga cuțitul în spate. Chiar astăzi voi semna dispoziția cu privire la distribuirea atribuțiilor lui Victor Chironda. Și așa de direcțiile respective se ocupau alte persoane, așa vor face în continuare. În continuare, dacă este o persoană care se respectă, trebuie să își dea demisia, dacă nu voi iniția eu toate procedurile care se impun."

În replică, Chironda a scris într-o postare pe Facebook că, prin declarațiile de astăzi, primarul Ceban a încercat să devieze atenția de la ilegalitățile admise de arhitectul-șef Svetlana Dogotaru în ceea ce privește autorizarea demolării Hotelului Național.

VICTOR CHIRONDA, viceprimar de Chișinău: "Astăzi primarul Ion Ceban mi-a dedicat tocmai o oră într-o conferință de presă. În toată această oră, el a făcut ceea ce poate face cel mai bine - a spus minciuni. Este clar deja că Ion Ceban este personal interesat în demolarea acestei clădiri și acoperă, cu prețul proprii imagini, o ilegalitate promovată intens de cei care au influență asupra sa."

Contactat la telefon, Victor Chironda a refuzat să ne spună dacă va pleca ori nu din fotoliul de viceprimar.

Opinia ta contează. Comentează!