Jurnalul orei 15, 5 Iulie
Jurnalul orei 15:00 5 iulie 2022, 22:01 | 598

Prezentat de Eugenia Apostu

Peste opt mii de cereri de azil în Republica Moldova au fost depuse la Biroul de Migrație și Azil, după izbucnirea războiului declanșat de Rusia. Peste 7.100 de cereri sunt semnate de către cetățeni ucraineni. ”Este un număr record”, afirmă autoritățile de la Chișinău.

Noua solicitare a Moldovagaz, privind creșterea tarifului cu încă opt lei pentru un metru cub de gaze, a generat discuții aprinse la nivelul societății, dar și în mediul politic. ”Cererea de scumpire a gazului pentru cetățeni cu peste 40% este disproporționată. Solicitarea nu coincide cu evoluția prețurilor de achiziție din ultimele luni”, au atenționat unii dintre invitații emisiunii ”Ora Expertizei” de la Jurnal TV.

Japonia a extins sancțiunile individuale la export împotriva Rusiei și Belarusului din cauza invaziei asupra Ucrainei. Pe lista neagră apare și Alexei Mordașov, președintele Consiliului de Administrație al ”Silovîie Mașinî”, partenera firmei moldovenești ”Horus Energy”, care acum o săptămână, prin negocieri directe, a câștigat licitația pentru reparația blocul energetic nr.3 de la „Termoelectrica”.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie