În Franța, Emmanuel Macron a anunțat că va fi instituită carantina generală
Externe 29 octombrie 2020, 17:52 | 672

În Franța, Emmanuel Macron a anunțat că va fi instituită carantina generală, începând cu ziua de mâine. Afacerile non-esențiale vor fi închise, dar școlile vor rămâne deschise timp de patru săptămâni. Și Germania anunță un nou record de cazuri de COVID-19. Sunt peste 16 mii de noi îmbolnăviri, raportate chiar din ziua în care autoritățile au anunțat măsuri de carantină parțială pe tot teritoriul țării.

După cea mai mare creştere zilnică, în Germania bilanţul de la începutul epidemiei a ajuns la 481 de mii de cazuri şi peste zece mii de morţi.

ANGELA MERKEL cancelarul Germaniei: "Situația curentă a pandemiei este serioasă. Viteza de răspândire a virusului este foarte mare. Vedem o creștere exponențială, iar cifrele se dublează și mai repede. Astăzi am avut de două ori mai multe cazuri decât săptămâna trecută."

Angela Merkel a convenit, împreună cu landurile, instituirea unor noi restricţii antiepidemice până la sfârşitul lunii noiembrie.

ANGELA MERKEL cancelarul Germaniei: "Cerem populației să se abțină de la călătorii și vizite, inclusiv către rudele apropiate, decât dacă este absolut necesar. Sistemul nostru medical încă mai poate face față cazurilor în această zi, dar în acest ritm de infectare, vom ajunge la capacitate maximă în câteva săptămâni."

Franța adoptă măsuri mai dure decât Germania. Emmanuel Macron a anunțat carantină totală, începând de vineri. Oamenii vor avea voie să iasă din casă pentru achiziționarea de bunuri esenţiale, să meargă la medic sau să facă ora zilnică de mişcare în aer liber.

EMMANUEL MACRON președintele Franței: "După discuții cu partenerii Uniunii Europene, și în urma unui sondaj pro sau contra, am decis ca de vineri să revenim la carantina totală care a oprit virusul. Întreg teritoriul național va fi afectat de aceste măsuri, cu ajustări pentru departamentele de peste mări."

Macron a precizat că situaţia epidemică va fi evaluată la fiecare două săptămâni. Franța numără 1 milion 200 de mii de infectați cu COVID-19 și peste 35 de mii de decese.

Opinia ta contează. Comentează!