După aproximativ trei luni de restricții, Teatrul Național de Operă și Balet își redeschide ușile pentru spectatori
Cultură 28 ianuarie 2021, 20:09 | 2581

Teatrul Național de Operă și Balet își redeschide ușile pentru spectatori. După aproximativ trei luni de restricții, duminică, 31 ianuarie, pe scenă va ieși Alba ca Zăpada și cei șapte pitici. În centrul atenției va fi trupa de balet. Colegul nostru Adrian Prodan a fost la una din repetiții și ne oferă detalii din culise.

NICOLAE NAZARCHEVICI, prim - solist al trupei de balet la TNOB "Maria Bieșu": "Foarte mult aștept momentul acesta când vor veni spectatorii, când se vor auzi aplauzele. Îmi place mult când teatrul este plin, oamenii vin și privesc spectacolele noastre."

ANDREI - CONSTANTIN DAMASCHIN, artist de balet al TNOB "Maria Bieșu": "Emoții foarte mari. Vă dați seama. Trei luni nu am făcut balet, nu am făcut nimic. Era o frustrare, dar ne-am gândit la noi ca să fim mai buni. Acum suntem nerăbdători ca să intrăm în formă. Toți au forță de muncă. Să dominăm scena din nou, pentru că am pierdut contactul cu ea. Așa că de-abia așteptăm. Diferența dintre spectacolul cu spectatori și fără este vorba de emoție. Nu ai emoția, nu ai aplauzele. Aici este o conexiune între artistul de balet și spectator."

Biletele sunt vândute ca pâinea caldă, dar sala oricum va rămâne pe jumătate goală. Numărul locurilor este limitat din cauza restricțiilor.

ANASTASIA HOMIȚCAIA, conducător artistic al trupei de balet la TNOB "Maria Bieșu": "Spectatorii, obligatoriu vor purta măști și de obicei, orchestra stă în fusa orchestrală, dar acum asta este interzis. Pe perioada spectacolului, orchestra este plasată în scenă, cu noi. Este puțin incomod, pentru că suntem obișnuiți ca să vedem dirijorul. Acum el va sta în spate. Deja de 20 de ani suntem în scenă, dar după această pauză, parcă prima dată ieșim în scenă."

Spectacolul "Alba ca Zăpada și cei șapte pitici" va avea loc duminică, cu începere de la ora 17.00. Biletele pot fi cumpărate de la casele Teatrului Național de Operă și Balet "Maria Bieșu" sau pe internet.

Opinia ta contează. Comentează!