Jurnalul orei 15, 9 Martie
Jurnalul orei 15:00 9 martie 2022, 17:29 | 1383

Prezentat de Eugenia Apostu

Record absolut pe piața carburanților de la noi din cauza războiului din Ucraina. Prețul benzinei va crește mâine cu un leu, iar cel al motorinei - cu aproape doi lei. ANRE a stabilit pentru 10 martie un preț maxim de 26 de lei și 68 de bani pentru benzina, în creștere cu 99 de bani și de 25 de lei și 2 bani pentru motorină - adică mai mult cu 1 leu și 91 de bani. Șoferii sunt șocați, mai ales că astăzi dimineață unele stații PECO nu vindeau deloc motorină, iar altele au limitat la 30 de litri volumul per automobil.

Oamenii din sate au renunțat să mai plece pe undeva, odată cu majorarea tarifelor pentru călătorii. Sătenii pornesc la drum doar când nu au încotro. Spre exemplu, vin la Chișinău să caute servicii medicale, de care nu pot beneficia în raion. Șoferii de microbuz sunt supărați. Dacă scumpirile vor continua, aceștia spun că vor lăsa mașinile pe marginea drumului.

Autoritățile de la Chișinău și București au creat condiții pentru refugiații din Ucraina, care se află în tranzit în Republica Moldova și vor să ajungă în Uniunea Europeană. În imediata apropiere a punctelor de frontieră au fost improvizată gări, iar de acolo persoanele au transport direct spre România, a anunțat astăzi șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Alexandru Oprea.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie