Învățământul profesional tehnic și agricol, finanțat de UE
Advertorial 21 aprilie 2021, 22:35 | 1568

Uniunea Europeană și-a demonstrat încă o dată suportul pentru dezvoltarea zonelor rurale din Republica Moldova. Există o nevoie urgentă de a dezvolta sectorul agroalimentar, iar acest lucru este posibil doar cu pregătirea profesională a viitorilor specialiști. Uniunea Europeană a investit bani în modernizarea și echiparea a 7 instituții educaționale din învățământul profesional tehnic, printre care și școala din Bubuieci.

Uniunea Europeană a sprijinit și pregătirea profesională a viitorilor specialiști, care învață profesia la colegiul Agroindustrial din orașul Ungheni sau la Centrul de Excelență de viticultura și vinificație din Chișinău.

Schimbările care au loc în școli și colegii influențează direct proporțional dezvoltarea domeniului agroalimentar al țării. Acest lucru este esențial pentru a asigura sustenabilitatea aprovizionării cu alimente în viitor.

Rezultatele implementarii proiectului DevRAM au fost discutate in cadrul unui eveniment desfasurat on-line, cu participarea tuturor beneficiarilor de suportul UE. Participantii au vorbit despre modul in care UE a reusit sa modernizeze învăţământul profesional tehnic și agricol.

Proiectul DevRAM este implementat de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare, în parteneriat cu Centrul Educaţional PRO DIDACTICA și cu suportul financiar al Uniunii Europene.

Opinia ta contează. Comentează!