Jurnalul orei 17, 5 Martie
Jurnalul orei 17:00 5 martie 2024, 19:40 | 586

Prezentat de Călin Jucovschi

Peste 165 de mii de apeluri au fost primite la numărul unic de urgență 112, pe parcursul lunii februarie. Cazurile din domeniul asistenței medicale reprezintă 75 la sută din numărul total. În peste 20 de mii de cazuri este solicitată poliția.

Războiul i-a alungat de acasă și ajunși printre străini, sunt nevoiți să-și înceapă viața de la zero. Cu statutul de refugiat au ajuns în Republica Moldova mii de ucraineni. Istoriile acestora sunt un exemplu că speranța și încrederea te ajută să depășești cele mai dificile situații. Este și cazul Anastasiei Kineșeva și al Victoriei Sultsa, care și-au împărtășit experiențele în cadrul unui eveniment organizat de Societatea Crucea Roșie.

Zi de zi, muncitorii Regiei „Autosalubritate” ridică și transportă tone de gunoi pentru a menține curățenia în oraș. Plasticul și hârtia sunt adunate și transportate la un loc de autospeciale în ce-a de-a doua săptămână a lunii, iar deșeurile mixte sunt transportate zilnic. Procesul ar fi mult mai simplu, dacă oamenii ar fi mai responsabili și ar arunca gunoiul în tomberoanele speciale, dar până atunci este mult de muncit, spun angajații întreprinderii.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie