Creditul rusesc, votat de PSRM-PD
Economic 23 aprilie 2020, 20:03 | 2256

Deputații PSRM și PD au ratificat astăzi acordul privind împrumutul de 200 de milioane de euro din partea Federației Ruse. Opoziția a criticat dur documentul, calificându-l drept ”un pericol la adresa securității economice a Republicii Moldova” și o schemă de legalizare a banilor pentru unii politicieni de la Chișinău, făcută din contul cetățenilor. De cealaltă parte, prim-ministrul Ion Chicu a dat asigurări că acest împrumut ”este în folosul Republicii Moldova” și vine să suplinească deficitul de finanțe din bugetul de stat.

În debutul ședinței Parlamentului mai mulți deputați din opoziție au solicitat excluderea de pe ordinea de zi a proiectului, iar unii legislatori au înregistrat și o sesizare la Curtea Constituțională.

Solicitarea de a scoate proiectul de pe ordinea de zi n-a fost susținută, așa că dezbaterile au continuat cu participarea premierului Ion Chicu.

Deputații opoziției spun că articolul 7.2 al acordului va permite ca unele companii private din Moldova să ia împrumutri de la băncile din Rusia, iar rambrusarea creditelor să fie pusă pe seama bugetului de stat.

În pofida tutor criticilor,acordul de creditare cu Federația Rusă a fost votat de deputațiii PSRM și PD.

Opinia ta contează. Comentează!