O atletă franceză „a cucerit” Eiffel-ul
Externe 11 aprilie 2024, 16:51 | 373

O atletă franceză a doborât recordul mondial de cățărare cu frânghie, după ce a ajuns la etajul doi al Turnului Eiffel. Femeia a urcat 110 metri în 18 minute, pentru a strânge bani pentru prevenirea și sprijinirea persoanelor care suferă de cancer. Atleta s-a pregătit mai mult de un an pentru a urca „doamna de fier” a Parisului, scrie RFI.

Anouk Garnier, de 34 de ani, a parcurs miercuri 110 m până la etajul doi al Turnului Eiffel, stabilind un nou record mondial și trimițând un simbol puternic al realizărilor sportive în perioada premergătoare Jocurilor de la Paris, scrie presa franceză.

„Visul meu s-a împlinit. Este magic”, a spus Garnier, după ce a escaladat frânghia agățată, pentru a ajunge la record cu două minute mai repede decât se aștepta. ANOUK GARNIER, alpinistă franceză: "Nu-mi vine să cred că am făcut-o. Este incredibil! Am vizualizat acest moment foarte mult. Am muncit foarte mult pe durata acestui an înainte de a ajunge aici."

Provocarea Turnul Eiffel a fost și despre strângerea de fonduri pentru o cauză apropiată inimii ei. „Mama mea suferă de cancer, așa că a fost important pentru mine să-mi depășesc limitele pentru o cauză bună, a spus ea pentru postul francez de televiziune BFM.

Garnier deține acum recordul pentru cea mai mare urcare și cea mai mare urcare pentru o femeie.

Recordul mondial anterior a fost deținut de sportivul sud-african Thomas Van Tonder, care a urcat 90 de metri pe o frânghie între Turnurile Soweto din Johannesburg în 2020. Atleta daneză Ida Mathilde Steensgaard a deținut recordul feminin după ce a urcat 26 de metri pe o frânghie la Opera din Copenhaga în 2022, scrie The Guardian.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie