Un elev a murit, alții doi sunt răniți
Externe 2 aprilie 2024, 20:13 | 520

Un copil a murit și alți doi au fost răniți astăzi, într-un atac armat care a avut loc la o școală în orașul Vantaa din Finlanda. Atacatorul, un minor de 12 ani, a fost arestat. Potrivit poliţiei, acesta a folosit o armă, pentru care o rudă apropiată avea permis.

Împușcăturile s-au produs după ora 09.00, în şcoala Viertola din Vantaa, o suburbie a capitalei Helsinki. Un elev din clasa a VI-a a decedat, iar alţi doi copii au fost grav răniţi. Suspectul a fost reţinut de poliţie în afara şcolii. Atât el, cât şi arma se află acum în custodia forţelor de ordine. Toţi copii implicaţi în incident aveau aceeaşi vârstă, 12 ani.

Prim-ministrul Finlandei, Petteri Orpo, s-a declarat şocat. „Gândurile mele sunt alături de victime, de apropiaţii lor, de ceilalţi elevi şi de personalul şcolii”, a scris el pe platforma X.

Incidentul a avut loc într-o şcoală din Vantaa, cu circa 90 de angajaţi şi unde învaţă în jur de 800 de elevi, de la clasa I până la a IX-a.

În 2010, Finlanda a înăsprit legislaţia în domeniul armelor, introducând un test de aptitudini pentru toţi cei care solicită permis de port-armă. De asemenea, vârsta limită pentru deţinerea de arme a fost majorată de la 18 la 20 de ani, scrie Agerpres.

Opinia ta contează. Comentează!