A început examinarea probelor video
Justiţie 19 aprilie 2018, 14:41 | 2791

Cei implicați în dosarul Andrei Brăguță au obținut accesul la imaginile din izolator, unde în diferite perioade apar cei 13 polițiști cercetați penal. Examinarea probelor video a avut loc în ședință închisă. Pentru cercetare au fost selectate secvențe înregistrate pe parcursul a șapte zile, timp în care Brăguță s-a aflat în izolator.

Potrivit acuzatorului de stat, au fost văzute imaginile de pe câteva discuri digitale, din cele 35 anexate la dosar. Pe ele, potrivit procurorului, s-ar regăsi înregistrări video din interiorul izolatorului, din perioada în care cei 13 polițiști erau de gardă.

Unul dintre avocații părții vătămate susține că în urma vizualizării acestor probe din izolator au fost depistate inacțiunile personalului de gardă.

Avocatul a menționat că la ședințele următoare vor fi examinate și imagini de pe alte camere de supraveghere, instalate pe diferite coridoare. Precizăm că 13 angajați ai Izolatorului de Detenție Provizorie al Direcției de Poliție Chișinău sunt învinuiți de tratament inuman și degradant, deoarece contrar obligațiilor de serviciu nu ar fi intervenit și l-ar fi lăsat pe Andrei Brăguţă să doarmă pe beton.

Într-un alt dosar, trei foști colegi de celulă cu Brăguţă sunt cercetați în stare de arest, iar unul - în arest la domiciliu. Ei sunt învinuiți că l-au torturat pe tânărul care a murit în detenție, în luna august 2017. Trei polițiști sunt în arest la domiciliu, fiind acuzați că nu au intervenit pentru a opri bătaia din celulă. Totodată, au fost iniţiate cauze penale pentru exces de putere şi încălcarea regulilor de acordare a asistenţei medicale. Inculpaţii riscă până la opt ani închisoare.

Opinia ta contează. Comentează!
LIVE