Magistratul Judecătoriei Chișinău Oleg Melniciuc este acuzat de hărțuire sexuală
Justiţie 12 mai 2022, 23:01 | 1035

Magistratul Judecătoriei Chișinău, Oleg Melniciuc, este acuzat de hărțuire sexuală. Acesta ar fi demonstrat un comportament indecent în raport cu o tânără, iar o plângere a ajuns la Consiliul Superior al Magistraturii, ne-au confirmat surse din cadrul instituției. Și la Procuratura Generală a ajuns o plângere similară. Portalul anticorupție.md. a intrat în posesia unui document, în care se vorbește de comportamentul judecătorului. Nouă, Melniciuc ne-a spus că o cunoaște pe tânăra, care îl acuză de hărțuire sexuală, dar se declară nevinovat.

Potrivit portalului anticorupție. md, plângerea ar fi fost depusă de către directorul unei instituții, unde învață tânăra. Aceasta a fost stagiar la Judecătoria Chișinău. Oleg Melniciuc ne-a spus că a invitat-o la o cafea, în biroul său, de câteva ori.

OLEG MELNICIUC, judecător: "-Ea a fost de două sau trei ori, la practică. -În ce perioadă? -La începutul lunii aprilie. -Care era relația dumneavoastră cu ea? -Nicio relație, a fost la mine în birou și a servit cafea. De două sau de trei ori. -De ce a servit cafea cu dumneavoastră? -Ea nu a servit cu mine, eu am servit-o pe ea cu o cafea, din politețe, eu așa servesc și grefiera și asistenta în fiecare dimineață și i-am propus și ei. -Și cum I s-a părut această propunere? -Ea a acceptat, am întrebat-o, ea acceptat, a intrat în birou, a servit cafea și a plecat."

Magistratul neagă faptul că ar fi manifestat un comportament indecent și crede că cineva se răzbună.

OLEG MELNICIUC, judecător: "-Este o chestiune regizată de anumite persoane, pentru hotărârea pe care am pronunțat-o. -Despre ce hotărâre este vorba? -Nu pot să spun, dacă spun despre ce este vorba, trebuie și să probez. Eu nu am probe."

Pe 3 septembrie 2021, Oleg Melniciuc a fost condamnat de prima instanță la șapte ani de pușcărie cu executare, într-un penitenciar de tip închis. El este acuzat de îmbogățire ilicită și că a inclus în declarațiile de avere date eronate. Decizia a fost luată de Judecătoria Anenii Noi, sediul Varnița, în lipsa lui Melniciuc, dar și a avocaților acestuia.

Opinia ta contează. Comentează!