Image-Description
Chiril Moțpan a cerut Procuraturii concluziile privind interceptările telefonice
Politic 1 decembrie 2019, 09:54 | 2402

Fostul președinte al Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, deputatul Chiril Moțpan, a solicitat Procuraturii Generale să prezinte concluziile privind interceptarea convorbirilor telefonice ale unor persoane publice, jurnaliști și lideri de opinie, după ce materialele au fost expediate instituției.

Într-o postare pe Facebook, parlamentarul a scris că cererea a fost făcută în spiritul transparenței, care se încearcă să fie adus în politica moldovenească..

Chiril Moțpan precizează că i-a expediat demersul lui Dumitru Robu, care a deținut interimatul funcției de procuror general. El a cerut să fie informat dacă a fost supus măsurii speciale de investigații reglementate de Legea cu privire la activitatea specială de investigații.

Deputatul a cerut să-i fie prezentat procesul-verbal privind efectuarea măsurii speciale de investigații, precum și ordonanța procurorului cu privire la legalitatea măsurii efectuate.

„Solicit respectuos examinarea demersului în regim prioritar și prezentarea răspunsului în termenul cel mai scurt posibil”, a scris Chiril Moțpan.

Amintim că Chiril Moțpan a prezentat recent o listă politicieni care erau în opoziție pe vremea guvernării controlate de PDM, cu activiști și jurnaliști, telefoanele cărora au fost interceptate.

Menționăm, de asemenea, că pe 29 noiembrie Parlamentul a decis înlocuirea lui Chiril Moțpan, deputat din partea Platformei DA, din funcția de președinte al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică. Noul șef al Comisiei a devenit deputatul PDM Alexandru Jizdan, fost ministru de Interne sub regimul controlat de Vladimir Plahotniuc.

Opinia ta contează. Comentează!