Image-Description
Transgaz va beneficia de un grant de 46 de milioane de euro, inclusiv pentru dezvoltarea interconectării cu RM
Economic 29 septembrie 2018, 16:40 | 1825

Compania Transgaz, transportatorul român de gaz, va beneficia de un grant de 46 de milioane de euro în cadrul ProgramuluiOperaţional Infrastructură Mare pentru dezvoltarea capabilităţilor Sistemului Naţional de Transport gaze (SNT), în zona de Nord-Est a României.

Banii vor fi utilizați inclusiv pentru dezvoltarea interconectării cu Republica Moldova.

Compania „Transgaz” urmează să finalizeze construcția gazoductului Ungheni – Chișinău, investind în acest scop peste 90 milioane de euro.

„Urmează demararea cât mai urgentă a lucrărilor de construcție, astfel încât conducta de gaz să fie operațională către finele anului următor. Finalizarea gazoductului propriu-zis este planificată pentru finele lui 2019”, susține ministrul Economiei, Chiril Gaburici.

Contractul de privatizare a ÎS „Vestmoldtransgaz” de către compania românească „Transgaz” a fost semnat la 28 martie curent, după ce întreprinderea moldovenească SRL „Eurotransgaz” și compania românească „Transgaz” SA, ca asociat unic, a fost anunțat câștigător al concursului de privatizare a „Vestmoldtransgaz”.

„Eurotransgaz” și-a asumat obligația construcției gazoductului Ungheni-Chișinău în termen de până la doi ani și angajamentul de a investi în acest scop până la 93 milioane de euro.

Opinia ta contează. Comentează!