Jurnalul orei 15, 24 Decembrie
Jurnalul orei 15:00 24 decembrie 2021, 16:49 | 954

Prezentat de Eugenia Apostu

După mai bine de o lună de când Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a ajustat tarifele la gaz, astăzi instituția a modificat din nou prețurile. Tariful a scăzut, dar mai puțin decât prevedea primul proiect, contestat de MoldovaGaz. Astfel, de la 1 ianuarie vom achita 10 lei și 19 bani pentru un metru cub de gaz, fără TVA. În facturi, prețul va scădea cu doar 7 bani - de la 11 lei și 8 bani, până la 11 lei și un ban, cu TVA inclus.

Guvernul de la București a inclus Republica Moldova în zona verde, actualizând lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Potrivit regulilor în vigoare, persoanele care vin în România din state terțe, nu intră în carantină dacă sunt vaccinate sau au trecute prin boală în ultimele șase luni, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test PCR, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul României.

În multe gospodării e mare forfotă. Se bucură toți, de la mic la mare. Cei care sărbătoresc Crăciunul pe nou, taie porcul crescut și hrănit bine timp de un an. E o tradiție veche, respectată și în familia Știrbu din satul Marianca de Jos, raionul Ștefan Vodă. Toată atmosfera a fost prinsă de echipa noastră de filmare.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie