Jurnalul orei 15, 7 Septembrie
Jurnalul orei 15:00 7 septembrie 2022, 15:59 | 578

Prezentat de Eugenia Apostu

Șefa Guvernului, Natalia Gavrilița, a fost foc și pară astăzi la ședința executivului. Ea le-a spus miniștrilor că, la întâlnirea de ieri cu reprezentanții Congresului Autorităților Locale, a fost informată că unii primari nici măcar nu știu la ce ocol silvic să se adreseze pentru a ridica volumul necesar de lemne pentru populație. Este o situație inacceptabilă în ajunului sezonului rece, susține Gavrilița. Șefa Guvernului i-a cerut explicații ministrului Mediului, Iuliana Cantaragiu, privind Linia verde destinată populației și autorităților implicate în procesul de achiziție a lemnelor. Aceasta întârzie să fie lansată, la fel ca și site-ul pe care urmau să fie anunțate stocurile de lemne disponibile.

În timp ce decidenții de la Guvern încă polemizează pe tema lemnelor de foc pentru populație, oamenii își rezolvă singuri problema, aprovizionându-se cu lemne pentru iarnă la prețuri foarte mari. Nu mai mizează pe promisiunile Guvernului, mai ales că cei cinci metri steri de lemn promiși de stat la preț mai mic abia dacă le-ar ajunge, spun ei, pentru două luni de iarnă. Ca să se asigure că nu vor îngheța în sezonul rece, bătrânii scot de sub saltea ultimii bani și cumpără lemne și cărbune.

Procurorii vor afla mâine dacă pot încheia urmărirea penală pe numele fugarului Vladimir Plahotniuc, în dosarul denumit generic „frauda bancară”, în lipsa acestuia. Despre acest lucru a anunțat Procuratura Anticorupție într-un comunicat de presă.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie