Patrula Jurnal TV, 18 Septembrie

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

O femeie cu doi copii a fost lovită de o mașină, de pe trecerea de pietoni. S-a întâmplat pe strada Ginta Latină din Chișinău. Femeia îi ținea pe cei doi copii de mâini și treceau strada regulamentar, când un taxi i-a lovit în plin. Șoferul a fost reținut de poliție și riscă o amendă. Atenție, urmează imagini șocante!

Judecătorii și procurorii sunt liberi să-și facă meseria cinstit, dar mulți dintre ei înțeleg libertatea ca pe o posibilitate de a face ce vor. De această părere este președintele Maia Sandu, care a deschis la Chișinău Forumul ”Reformarea Justiției și Combaterea Corupției 2022”. De succesul reformei în justiție depinde cât de repede va deveni Republica Moldova un stat membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, a mai declarat Maia Sandu.

Se împlinesc 25 de ani de când cetățenii Republicii Moldova, care au avut de suferit din cauza justiției corupte și nedrepte, se pot plânge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. În toți acești ani, statul a fost condamnat de peste 500 de ori. Asta înseamnă că, în aceste două decenii, Republica Moldova a fost declarată vinovată de încălcarea drepturilor omului de aproape două ori pe lună. Potrivit Centrului de Resurse Juridice, în lista celor mai frecvente violări constatate de Curtea Europeană sunt și neexecutarea hotărârilor judecătorești - 81 la număr. Printre cazurile de violări ale drepturilor se regăsește detenția în condiții proaste sau maltratarea.Este și situația lui Igor Baban, fost deținut în Penitenciarul nr.2 Lipcani. În 2017, bărbatul și-a găsit dreptatea la CEDO.

Opinia ta contează. Comentează!