Președintele rus, Vladimir Putin, spune că Greta Thunberg este o tânără dezinformată
Externe 3 octombrie 2019, 18:14 | 993

Vladimir Putin consideră că Greta Thunberg este o tânără dezinformată, folosită de anumite grupuri pentru a-și atinge scopurile. Așa a comentat președintele rus discursul tinerei activiste suedeze, rostit de la tribuna Organizației Națiunile Unite. Liderul de la Kremlin nu a precizat însă cine, după părerea lui, ar sta în spatele adolescentei.

Vladimir Putin a comentat acțiunile Gretei Thunberg în cadrul unui forum energetic desfășurat la Moscova, unde a precizat că nu se numără printre fanii activistei. Președintele rus s-a arătat deranjat de discursul înverșunat al adolescentei, susținut în timpul summitului ONU, discurs care, în opinia lui, nu a fost unul sincer.

Putin a calificat drept „rupte de realitate” multe dintre măsurile de protejare a mediului, cerute de activista suedeză. Totodată, el a îndemnat-o pe Greta Thunberg să le explice țărilor mai puțin dezvoltate de ce ar trebui să trăiască în continuare în sărăcie, după ce tânăra a criticat folosirea combustibililor fosili.

Reacția președintelui rus vine după ce, în timpul discursului său în cadrul celui din urmă summit ONU, Greta Thunberg a acuzat liderii lumii că au eșuat în prevenirea schimbărilor climatice. Ulterior, milioane de oameni din toată lumea au ieșit în stradă și au cerut aplicarea unor măsuri de urgență în acest sens. 

Opinia ta contează. Comentează!