Jurnalul orei 15, 1 Februarie
Jurnalul orei 15:00 1 februarie 2024, 19:43 | 519

Prezentat de Călin Jucovschi

Compania Avia Invest, afiliată fugarului Ilan Șor, a pierdut irevocabil procesul contra Guvernul Republicii Moldova în ceea ce privește controlul asupra Aeroportului Internațional Chișinău.

Cursa de tren Chișinău - Iași va fi sistată, din 5 februarie, din cauza unor probleme tehnice, anunță Calea Ferată din Moldova. Pasagerii care și-au cumpărat biletele la casele gării își vor putea restitui banii la aceste puncte, iar cei care au procurat biletele online, suma va fi rambursată pe cardul utilizat în tranzacție. Administrația CFM nu cunoaște, deocamdată, când va fi reluată cursa. Lunar, cu trenul Chișinău-Iași călătoreau în medie opt mii de oameni.

Pe parcursul anului trecut, Republica Moldova a cumpărat gaze naturale de pe piața europeană la un preț mai mic decât cel oferit de concernul rus Gazprom. Declarația a fost făcută de ministrul Energiei, Victor Parlicov, la postul public de televiziune, după ce expertul economic Veaceslav Ioniță a spus că cetățenii moldoveni plătesc cel mai mare preț la gaze din Sud-Estul Europei. Și expertul în domeniul energetic Sergiu Tofilat a sugerat că analiza făcută de Ioniță nu este corectă, pentru că acesta a comparat ofertele de preț nereglementate pentru luna decembrie cu tariful anual.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie