Jurnalul orei 17, 8 Noiembrie
Jurnalul orei 17:00 8 noiembrie 2022, 22:19 | 823

Prezentat de Vasile Luchianu

Rușii au atacat astăzi cu rachete regiunea Herson, fiind lovite mai multe case, instituții de învățământ și întreprinderi din sectorul energetic. Pe front, cele mai grele lupte se dau în regiunea Donețk, în orașele Bahmut și Avdeevka. "Estul Ucrainei rămâne epicentrul luptei. Sute de ruși mor în fiecare zi”, a declarat aseară președintele Volodimir Zelenski.

Compania ”Moldovagaz” ar putea fi atacată în instanță de către un om de afaceri din Chișinău. Acesta afirmă că trebuie să plătească o factură de peste 140 de mii de lei, în acont, pentru luna curentă. În octombrie, antreprenorul avea de plătit pentru consumul de gaze naturale puțin peste 16 mii de lei. În replică, administrația ”Molodvagaz” spune că astfel de facturi vin acum la toți cei, care au datorii istorice.

Partidul Șor și-ar putea înceta existența, după mai bine de șase ani de la apariția sa pe scena politică a Republicii Moldova. Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a anunțat că a pregătit o sesizare la Curtea Constituțională, prin care va solicita declararea neconstituționalității Partidului Șor. Sesizarea va fi expediată la Guvern și ar putea fi aprobată la ședința de mâine a Cabinetului de miniștri. Ilan Șor spune că intenția de a scoate în afara legii partidul care-i poartă numele este „încă un abuz grav, comis de guvernarea, într-un timp atât de scurt”.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie