Trei deputați au părăsit grupul parlamentar "Pro Moldova"
Politic 23 octombrie 2020, 19:30 | 3090

Se împrăștie deputații din Pro Moldova. Trei deputați, care s-au desprins acum câteva luni de PD, urmându-l pe Andrian Candu, au anunțat astăzi că părăsesc și această platformă politică. Este vorba de Sergiu Sârbu, Grigore Repeșciuc și Eleonora Graur. Liderul formațiunii, Andrian Candu, nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne spune ce se întâmplă în partid. Acum o săptămână însă, în cadrul unei emisiuni la Jurnal TV, el a fost întrebat despre scenariul fragmentării partidului pe care l-a creat.

VITALIE CĂLUGĂREANU, realizator Cabinetul din umbră: "Ați auzit probabil zvonuri deocamdată, dar poate dumnevoastră cunoașteți mai mult din interiorul Parlamentului, că după alegerile prezidențiale s-ar plămădi o altă majoritate parlamentară, tot controlată de Igor Dodon din care ar face parte și Partidul Șor și câțiva deputați de la dumneavoastră? Ați auzit o astfel de variantă?"

ANDRIAN CANDU, președinte Pro Moldova: "Am auzit o astfel de percepție sau zvon. La nivel de zvon l-am auzit, dar eu voi face tot posibilul ca acest scenariu să nu se realizeze." Ruptura s-a produs însă. Rând pe rând, la distanță de câteva minute, deputații Sergiu Sârbu, Grigore Repeșciuc și Eleonora Graur au anunțat pe Facebook că părăsesc Pro Moldova, fără a oferi prea multe detalii.

SERGIU SÂRBU, deputat neafiliat: "Mă retrag din grupul parlamentar PRO MOLDOVA. Vom continua colaborarea, dar din calitatea mea de deputat neafiliat. Motivele sunt atât de ordin personal cât și profesional, dar asta acum mai puțin contează. Le mulțumesc colegilor pentru înțelegere, susținere și colaborare frumoasă."

sursa: Facebook

GRIGORE REPEȘCIUC, deputat neafiliat: "Vin cu un anunț important și asumat și declar că am decis să părăsesc grupul parlamentar PRO MOLDOVA, iar în continuare voi activa ca deputat neafiliat. Tot ce am făcut, ce avem în gând să facem împreună cu susținătorii mei și în binele alegătorilor, rămâne în vigoare. Sănătate tuturor!"

sursa: Facebook

ELEONORA GRAUR, eputat neafiliat: "Mă retrag din grupul parlamentar PRO MOLDOVA. Am decis că voi reprezenta în continuare interesele cetățenilor, doar în calitate de deputat independent, neafiliat nici unui partid politic. Motive sunt multe și nu cred că acum e necesar să fie enumerate. Îmi exprim regretul și pentru faptul că ostaticul acestei situații jenante a devenit domnul Andrian Candu, un politician talentat, care sincer dorește să construiască un partid european și modern, dar nu totul depinde de dumnealui."

sursa: Facebook

Astăzi, Andrian Candu nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne oferi o reacție, însă formațiunea a emis un comunicat de presă în legătură cu plecările din partid.

PRO MOLDOVA este un partid tânăr, de opoziție și al oamenilor liberi. Liberi să vină în echipă, asumându-și riscuri și critici, dar și liberi să se retragă atunci când nu mai sunt PRO MOLDOVA. În procesul de edificare a formațiunii s-ar putea să mai pierdem colegi, însă, cu siguranță, vom lega noi prietenii și membri loiali ideilor pe care le promovăm. Am luat act de decizia colegilor, sperăm că se vor regăsi în noua formulă așa cum și-au dorit. Poziția noastră rămâne cea dintotdeauna – Dodon trebuie să plece.

Nu este prima dată când cei trei deputați își schimbă partidul din care fac parte. Sergiu Sârbu este la a treia plecare. A fost în PCRM, apoi în PD, iar acum a părăsit și Pro Moldova. Iar Grigore Repeșciuc și Eleonora Graur au pus pe liber două formațiuni - PD și respectiv Pro Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!