Jurnalul orei 15, 5 Octombrie
Jurnalul orei 15:00 5 octombrie 2021, 16:57 | 895

Prezentat de Eugenia Apostu

A doua zi cu scandal la Consiliul Superior al Procurorilor, acolo unde ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, încearcă să declanșeze o procedură care l-ar putea costa funcția pe procurorul general, Alexandr Stoianoglo. Mai întâi, șefa CSP, Angela Motuzoc, a încercat, fără succes, să-l dea afară de la ședința de astăzi pe președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Dorel Musteaţă. Ulterior, în sală, a dat buzna procurorul general Stoianoglo, care a cerut recuzarea a cinci membri CSP.

Motorina s-a scumpit cu încă șapte bani. Această creștere este dictată de noua metodologie de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere, care este influențată de mărirea cotațiilor la petrol pe piața internațională, a firmă unii experți de la Chișinău.

Fostul șef adjunct al Serviciului Protecție Internă și Anticorupție de la MAI, Vadim Mînzărari, și alți cinci foști și actuali angajați ai ministerului de Interne au fost reținuți în această dimineață urmare a unor percheziții. Cei șase sunt bănuiți de fabricarea dosarului în care fostul angajat al Poliției de Frontieră, Gheorghe Petic, a fost acuzat de viol. Petic a confirmat această informație pentru Jurnal TV. Serviciul Informații și Securitate a publicat trei secvențe video în care apare preuspusa victimă a lui Gheroghe Petic.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie