Castelul Mimi, vița regală a Moldovei
Advertorial 23 noiembrie 2021, 12:05 | 1635

'De ce ar trebui sa mergi in Republica Moldova și nu in Franta, pentru o experienta vinicola de neuitat'', enunță articolul celebrei publicatii britanice ''The Telegraph'', jurnalistii careia au explorat principalele atractii turistice nationale.

O deosebita atentie si un rol primordial in articol i-a fost oferit Castelului Mimi. Jurnalistii ''The Telegrath'' l-au caracterizat metaforic drept ''Palatul Versailles al secolului 17''. Arhitectura baroc, grădinile la fel de impozante ca cele din Versailles, istoria încărcată și amplasarea parcă îndoaie noțiunea timpului și creează o infuzie de simțuri, care îi teleportează pe vizitatori pe un tărâm de poveste.

The Telgraph mentioneaza ca, asemenea Palatului Versailles, geamurile Castelului Mimi deschid o priveliste incantatoare catre randurile de vita-de-vie, fluturand in vantul serii. Pivnitele lungi din interiorul Castelului sunt decorate cu sticle de vin de colectie.

Jurnalistii britanici au descris Castelul Mimi drept cel mai fotogenic exemplu al Republicii Moldova de a patrunde intr-o noua era vinicola, o era in care vinurile Moldovei pot concura cu cele mai bune.

Articolul a atins si subiectul istoric al castelului dar si al guvernatorului Basarabiei Constantin Mimi. Astazi insa arhitectura sovietica a fost inlocuita cu un hotel spa de tip boutique, un restaurant cu cele mai alese bucate, dar si festivaluri și concerte grandioase organizate la Castel. Diversitatea vinurilor - un sauvignon blanc, un rosé fin, un cabernet sauvignon ușor, un pinot noir care strălucește în lumină - s-ar incadra perfect si pe masa unui francez.

Opinia ta contează. Comentează!