Solista Orchestrei Naţionale "Lăutarii", Lidia Bejenaru, a fost condusă astăzi pe ultimul drum
Cultură 28 iulie 2021, 19:50 | 4697

Interpreta de muzică populară Lidia Bejenaru, soția lui Nicolae Botgros, a fost condusă azi pe ultimul drum. Sicriul a fost depus la Palatul Național „Nicolae Sulac”, unde rude, prieteni, oameni de cultură și cei care i-au admirat talentul au venit să-și ia rămas bun.

Un ultim omagiu cântăreței de muzică populară, Lidia Bejenaru au venit să îi aducă familia, cei care cu care a lucrat o viață pe marile scene, precum și admiratori ai creației sale.

ANAROL LATÎȘEV, artist al poporului: "Regretata și răposata cântăreață, Lidia Bejenaru, a trăit două vieți: o viață în cântecul său și o viață dedicată marelui nostru rapsod, care ne-a proslăvit plaiul și graiul nostru, cântecul nostru pe tot globul pământesc."

IGOR RUSU, interpret: "Va rămâne o persoană, care în compania ei te simțeai pur și simplu minunat. Atâtea bancuri frumoase, atâtea povestiri. Eu chiar speram să fie bine, să își revină, să ne întâlnim pe scene, la spectacole, dar nu e voia noastră, e voia Domnului. Dumnezeu să o aibă în pază, să o odihnească."

NELLY CIOBANU, interpretă: "Am fost șocată când am aflat vestea. Nu puteam să cred așa ceva, deoarece eu pe la spectacole, o vedeam așa, indiferent de ce are, ce o doare, era foarte puternică și curajoasă de felul ei. 68 de ani este un început frumos pentru a continua să își dădăcească nepoții, strănepoții."

NICOLAE CIUBOTARU, solist al orchestrei ”Lăutarii”: "Îmi va fi trist și dureros atunci când voi urca în autocar și scaunul din fața mea va fi li liber. Lidia Bejenaru va lipsi. Aceasta va fi durere mare pentru mult înainte."

Ceremonia funerară a continuat la Cimitirul Central de pe strada Armenească, unde cortegiul funerar era așteptat de zeci de persoane care au venit să-și ia rămas bun de la Lidia Bejenaru.

LIDIA BEJENARU, cumnata: "Mă numesc și eu Lidia Bejenaru, numai că eu nu sunt Botgros, eu sunt cumnata Lidiei. Nu numai o cumnată am avut, dar am avut o prietenă bună. Mă rog la Dumnezeu ca să o primească cu brațele deschise, Dumnezeu să o protejeze, unde el știe cum cântă toate privighetorile în rai."

Lidia Bejenaru s-a născut pe 3 mai 1953, în satul Țiplești, raionul Sângerei. A fost solistă în orchestra „Mugurel”, iar din 1978 în orchestra „Lăutarii”, condusă de soțul ei, Nicolae Botgros, cu care s-a căsătorit în 1971. Interpreta Lidia Bejenaru avea 68 de ani, dintre care 45 de ani i-a dedicat muzicii. Familia lui Nicolae și Lidia Botgros are un singur fiu, pe vioristul Corneliu Botgros.

Opinia ta contează. Comentează!