Image-Description
Țuțu, cu dosar penal, dat în căutare pentru îmbogățire ilegală
Politic 3 octombrie 2019, 17:40 | 1214

Fostul deputat PDM Constantin Țuțu a fost anunțat în urmărire internațională. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că, în baza investigațiilor comune ale procurorilor și ofițerilor Inspectoratului Național de Investigații din cadrul Onspectoratului Naționa de Poliție (IGP), împotriva lui Țuțu a fost pornită urmărea penală.

Potrivit procurorului general interimar, Dumitru Robu, de la 01 octombrie, Țuțu este cercetat penal pentru îmbogățire ilicită, în perioada anilor 2014 – 2018.

Ofițerul de presă al Procuraturii Generale, Emil Gaitur, a precizat că pe bunurile lui Constantin Țuțu nu s-a pus sechestru, cum s-a afirmat anterior în presă.

Potrivit PCCOCS, acțiunile prejudiciabile s-au manifestat prin deținerea de bunuri care depășesc substanțial veniturile declarate de acesta în perioada menționată, inclusiv automobile și imobile de lux. Procurorul general interimar a dispus ca urmărirea penală în această cauză să fie efectuată în continuare de Procuratura Anticorupție.

La data de 27 septembrie, Judecătoria Chișinău a emis mandat de arest preventiv pentru un termen de 30 de zile pe numele ex-deputatului Constantin Țuțu, cercetat într-un dosar de trafic de influență.

Țuțu a fost văzut ultima dată la sfârșitul lunii august în Odesa, Ucraina.

Opinia ta contează. Comentează!