Dosarul în care fostul deputat PD Constantin Țuțu este învinuit de îmbogățire ilicită se află în faza preliminară timp de un an
Justiţie 28 septembrie 2022, 20:13 | 971

Dosarul ”Constantin Țuțu”, în care fostul deputat PD este învinuit de îmbogățire ilicită, se află de un an în faza preliminară. Între timp, bunurile lui Țuțu rămân sub sechestru. Decizia a fost luată astăzi de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Procurorii încearcă să explice de ce până acum nu a început examinarea în fond a dosarului ”Țuțu”.

GRIGORE NICULIȚĂ, procuror: "Au fost fixate ședințe, ședințele au fost lucrative. La fiecare ședință preliminară au fost examinate cererile depuse de partea apărării. Atunci când a fost trimis în judecată, a fost trimis spre conexare la dosarul în care este învinuit de trafic de influență și escrocherie. Ulterior, s-a constat că urmează a fi examinat separat și restituit judecătorului, care l-a trimis pentru conexare."

Preliminară a fost și ședința de miercuri, 28 septembrie. Avocatul lui Constantin Țuțu a depus o cerere, prin care a solicitat ca bunurile clientului său să fie scoase de sub sechestru. Este vorba despre casa inculpatului și un teren. Judecătorul a respins cererea avocatului ca fiind nefondată.

Constantin Țuțu s-a arătat indignat de faptul că presa vrea să afle detalii.

CONSTANTIN ȚUȚU, fost deputat PD: "-Ce ați solicitat? -Dumneavoastră ați fost prezentă toată ședința și știți. Nu cred că vreau să vorbesc cu dumneavoastră și mi se pare că faceți o presiune asupra mea, chiar și asupra avocaților și este o procedură obișnuită, nu cred că este temei pentru o știre."

Constantin Țuțu nu a vrut să comenteze nici decizia judecătorului, prin care bunurile sale au rămas sub sechestru.

Fostul deputat PD Constantin Țuțu a fost pus sub învinuire pe 12 octombrie 2021. În acest dosar el este învinuit de îmbogățire ilicită și fals în declarații. Pentru fals în declarații, el nu mai poate fi cercetat penal și asta pentru că termenul de prescripție a expirat. Dacă va fi găsit vinovat pentru îmbogățire ilicită, Țuțu riscă zece ani închisoare.

Opinia ta contează. Comentează!